fbpx
0709-909750 info@rodvarg.se

Facebook fortsätter att vara den sociala plattform som flest personer använder åtminstone någon gång. Hela 74% av den uppkopplade delen av Sveriges befolkning använder sig av Facebook. Följt av Instagram med en andel av 53% och Snapchat på 33%. Tillväxten för Instagram och Snapchat är större än för Facebook från 2016.


Snapchat, Twitter och Linkedin hade lika stor andel användare (21 %) för två år sedan. Snapchat har sedan dess dragit ifrån och nu är det en tredjedel (33 %) av internetanvändarna som använder Snapchat någon gång. Följt av Linkedin med 30 procent och Twitter som ungefär en fjärdedel av alla internetanvändare använder någon gång. Det är första året vi undersöker Pinterest och det visade sig att ungefär var sjätte (17 %) internetanvändare använder det någon gång. Reddit används av ungefär var tionde (11 %) internetanvändare.

Det är lite drygt hälften som använder Skype (55 %), en tredjedel (29 %) som använder Whatsapp och var tionde (9 %) som använder Kik för att kommunicera.

Men det är stor skillnad i användning av sociala plattformar beroende på faktorer som kön och ålder. Mer om användningen av de olika sociala plattformarna följer i avsnitten nedan.

Användningen av Facebook fortsätter att öka. Nästan tre av fyra (74 %) av internetanvändarna använder någon gång Facebook och över hälften (53 %) gör det dagligen. Andelen som använder Facebook ökar i alla åldrar utom bland de yngre. I åldersgruppen 12–15 år är det hälften (54 %) som använt Facebook 2017, vilket kan jämföras med att det var två tredjedelar (67 %) i den åldern som använde Facebook året innan. Även i åldersgruppen 16–25 år skymtar en liten minskning, från 94 till 93 procent.

Källa: Svenskarna och Internet

 

Ta del av vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Ta del av vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Fyllt med nyheter, erbjudanden, tips hur du maximerar hemsidan, ökar din försäljning, få ut mer av sociala media och mycket annat matnyttig rörande webb, reklam och marknadsföring.

Tack att du valt att prenumera på vårt nyhetsbrev! Glöm inte att bekräfta din mailadress i det mail du fått.

Pin It on Pinterest

Share This
Sociala mediaSociala media 2017 i Sverige